Draft 12/20/16 v.5

WUCF Network Annual Meeting

March 7-8, 2017 Tucson, AZ

Location (in person):	Connection details (remote participants):
Westward Look Wyndham Grand Resort & Spa	URL: TBD
Palm Room & Terrace	Conference call: TBD
245 E. Ina Rd.	Passcode: TBD
Tucson, AZ 85704	

Overall Outcomes:

- 1. Refine and act on strategies for achieving priority items for UCF program implementation in the West, which will influence work at the state, regional, and national levels.
- 2. Share and discuss a range of core issues, projects, and products to cost effectively deliver and support state and federal programs and initiatives.
- 3. Strengthen the regional network and voice of UCF Program leaders in the West.

Prework: Each state coordinator and federal program manager is invited to come to the meeting with a case study or success story around working "Beyond the Zone". Examples could showcase working with new partners to achieve common outcomes, working more efficiently with limited resources, climate change and resultant changing hardiness zones and climate adaptation examples. Please keep your remarks to 5-7 minutes. Slides and handouts are welcome, but not required. Please provide your slides in advance if using them. Please practice your presentation in order to keep it brief; we will have a timer and use it in order to keep enough time for presentations and questions/discussion during each session.

Field Trip: Bus transportation will be provided and several stops will be included to demonstrate Tucson area projects "Beyond the Zone". Since it takes about 30 minutes to get from the hotel to the tour stops, and back again at the end of the day, we plan to keep everyone together for dinner starting at approximately 5pm. Local food will be on the menu, with selections available for all palates!



Agenda: Details are subject to slight changes.

Monday, March 6		
	Travel day	
Tuesday, March 7 – all together & field trip		
8:00 AM (30 min)	Breakfast & Networking (provided)	
08:30 AM (15 min)	Welcoming Remarks -Alix Rogstad, AZ Program Manager for UCF and FH -other local dignitaries pending	
8:45 AM (45 min)	Landscape Conservation Cooperatives and Scenario Planning – Connecting to related work beyond the urban forestry "zone" -Presenter(s)	
9:30 AM (30 min)	Beyond the Urban Forest Zone -Open group dialogue about how existing programs can connect to other regional initiatives and projects (beyond the Department of Agriculture).	
10:00 AM (30 min)	Break	
10:30 AM (60 min, 10 min each)	Reports & Collaborative Opportunities -, Southern Group Representative Chris Donnelly-Connecticut, Northeastern Area Representative -Dana Coelho, USFS Technology & Science Delivery Team / Urban & Community Forestry -Jan Davis, USFS WO (??) -Cara Boucher, NASF UCF	
11:30 AM (90 min)	Lunch onsite (provided)	
1:00 PM (4 hrs)	Field trip: Arizona 'Beyond the Zone' examples	
5:00 PM	End of Field Trip	
5:00 PM	Group Dinner (not provided)	
6:30 PM	Bus Transportation Returns to Hotel	

Wednesday, March 8 – all together & separate group sessions	
8:00 AM (30 min)	Breakfast & Networking (provided)
8:30 AM (60 min)	Educating the West -Jennifer Dann (WUCF Training Survey Results) -Dana Coelho/Eric Berg (Trees, People & Towns Conference) -Jamie Kirby/Mark Hughes (Northern Rockies Tree School) -All-please bring local training opportunities/calendar of events in your State
9:30 AM (60 min) (5-7 min each)	Lightning Round: Beyond the Zone - KS, HI, MT, CO, ND, UT
10:30 AM (15 min)	Break
10:45 AM (60 min) (5-7 min each)	Lightning Round: Beyond the Zone -NM, CA, ID, AZ, OR, NE
11:45 AM (15 min)	Break
Noon (60 min) (5-7 min each)	Lightning Round: Beyond the Zone -WY, AK, SD, WA, NV
1:00 PM (60 min)	Lunch onsite (provided)
2:00 PM (2 hrs)	Working Group Meetings -Allow time and space for people to rotate among groups -Allow time for regional or fed/state only meetings as needed/desired
4:00 PM (60 min)	Meeting Conclusion, Impressions, & Next Steps -Solicit feedback about structure of this meeting; it's different than last year -Schedule quarterly meetings, next annual meeting, assign next actions and follow-up items
5:00 PM	End of Program
Thursday, March 9	
	Travel day